Přeskočit na obsah

Archeopark Chotěbuz

Ráno jsem vstal hodně brzo. Rychle jsem se nasnídal a vyčistil si zuby. Běžel jsem ke škole, kde už čekala třída.

Cestou tam jsem si s klukama povídal a hašteřil. Šli jsme směrem ke Karolině na nádraží Ostrava střed, kde nám přijel vlak. Za chvíli jsme přestupovali na jiný vlak, který nás dovezl do Chotěbuzi. Potom už jsme jen došli k muzeu.

Prohlídka začala v příkopě. Odtamtud jsme se dostali na předhradí a poté jsme šli do samotného hradiště. Tam jsme si mohli prohlédnout interiér domků, mlít obilí, potěžkat a osahat různé nástroje, vyrýt něco na voskovou tabulku, najít a očistit kosti. Ale nejvíce mě bavilo střílet z luku do terče. Terč jsem trefil čtyřikrát.

Poté jsme šli zpátky do muzea, kde byly doopravdické nálezy z hradiště. Také jsme tam udělali pracovní listy a posvačili jsme.

Chtěl jsem si koupit sáček s gumovými medvídky, ale oni se v automatu zasekli a potom si je chtěl koupit i Michal a jak si je koupil, tak vypadly i ty moje. Potom jsem házel kameny do potůčku vedle muzea.

Šli jsme na nádraží, ale protože jsme měli ještě čas, hráli jsme na honěnou. Pak přijel vlak a tentokrát bez přestupu jsme dojeli na nádraží, odkud jsme už došli ke škole.

Ondřej Haman